Nieuws

Het Palet is verhuisd! De nieuwe werkruimte is gevestigd aan de Eikenlaan 50 - 3831 XH in Leusden.

Je bent van harte welkom voor een proefles naar keuze.

i.v.m COVID 19 gelden ook hier de geldende regels en is het alleen mogelijk om met heel kleine groepjes les te geven. Of privé les. Dit kan ook bij mensen thuis. Wel is online creatieve coaching mogelijk. Bel voor meer informatie 033 - 4618995 of mail marjavantwel@gmail.com


Sinds kort ook verkrijgbaar in-kleur ansichtkaarten voor Amnesty International.

Mijn verhaal hierbij...Ik had enige tijd geleden een droom. Daar zag ik mensen om een ronde tafel zitten die met elkaar verbinding en creativiteit ervoeren. Door ansichtkaarten in te kleuren voor gevangenen. En deze door Amnesty international te laten verwerken. Dan zou 'all over the world' mesne een troostrijk en opbeuren gebaar mogen ontvangen in de vorm van ingekleurde ansichtkaart. Die waren er niet. Dus toen ben ik ze gaan ontwerpen en voorgelegd aan Amnesty I. Ze waren super enthousiast. En inmiddels is het een groot succes.

Je kunt ze via mijn emailadres bestellen. Kosten: € 1.50 per stuk. Keuze uit 8 ontwerpen. ( e: marjavantwel@gmail.com)


       omarm de hoop     bevrijding    

compassie   

       

        Verdraagzaamheid     spelender-wijs    


bloemengroet         houdt moed                                                                                                                            BOEK

                                                                            WEG VAN DE MENS

                                                                                        Zijt Gij zo nabij?

                                                                                             (schilderijfragment uit het boek: zijt Gij zó nabij)

Een prachtig boek waarin de levensweg van de mens is uitgewerkt in woord en beeld.
Levensthema’s die je raken zoals: oorsprong – op weg gaan – illusie – crisis – keerpunt – aanvaarding – vrede – voltooiing

Een prachtig boek geschreven en verbeeld door:
Marja van’t Wel en Marinus van den Berg


Ieder mens krijgt in zijn of haar leven talenten mee, zoals een talent voor sport, muziek of organiseren bijvoorbeeld. Die natuurlijke aanleg raakt aan je passie, datgene waar je hart naar uitgaat. Marja van ‘t Wel ontdekte al heel jong wat zij het liefste deed, namelijk tekenen en schilderen. Als kunstenares en creatief coach deelt zij haar passie voor creatieve- en kunstzinnige vorming en inspireert zij anderen.

Marinus van den Berg studeerde theologie en werkte als pastor en als pastoraal vormingswerker voor de gezondheidszorg. Nu is hij werkzaam als geestelijk verzorger in Antonius IJsselmonde en tevens betrokken bij het regionaal palliatief centrum Cadenza, beiden te Rotterdam. Marinus van den Berg schreef veel goed ontvangen boeken over verlieservaringen en rouwverwerking. Hij is een veelgevraagd spreker op lezingen en symposia.

Jaren geleden kreeg Marja een heldere ingeving om de levensloop van de mens uit te werken in schilderijen. Ze begon met schilderen en ging in haar persoonlijk leven ook door verschillende levensthema’s en gemoedsbewegingen heen. Gaandeweg ontstond bij haar het verlangen om in dit levenswerk op te trekken met Marinus van den Berg. Hij kan schilderen met woorden zegt ze. Marinus schrijft invoelende en inspirerende teksten over rouw, verlies, eenzaamheid, enz. En juist die thema’s komen ook aan bod in ‘Weg van de mens’.

En zo ontstond een vruchtbare en bezielende samenwerking! In ‘Weg van de mens’ vullen zij elkaar prachtig aan: beeld en taal versterken elkaar. De levensloop van de mens wordt tot uitdrukking gebracht in dit boek.
Marja en Marinus willen d.m.v. hun werk vooral ontmoeten, verbinden en verdiepen. Hun intentie is om troost en bemoediging aan te reiken. We zijn immers allemaal onderweg, met alle emoties die horen bij de levensfasen waar we doorheen gaan. In de toekomst hopen ze met dit boek zinnige momenten aan te kunnen bieden bij geloofsgemeenschappen en bezinningscentra. Een programma met beeld, tekst, muziek en bijvoorbeeld een kleine expositie.

Voor informatie over workshops en werkvormen kijk onder het kopje: creatieve en kunstzinnige ontwikkeling / meditatie en creativiteit
ZIN IN KLEURENheeft een eigen webpagina! Of bezoek de FB-pagina: ZINVOLKLEUREN


'ZIN IN KLEUREN' IS GENOMINEERD TOT DE TOP 25 BESTE BOEK MET INHOUD!!Leuk als je reageert op FB-pagina:ZINVOL KLEUREN en jouw ervaringen deelt met de ander.
Hoe meer gedeelde vreugde hoe groter het plezier! Ook kun je het interview beluisteren van SPIJKERS MET KOPPEN, waar ik te gast was met deze onderscheidende kleurboeken.
http://spijkersmetkoppen.vara.nl/media/323625
Kleurboek voor volwassenen
ZIN IN KLEUREN   deel 1 & 2 & 3

                             zin in kleuren in alle seizoenen

                                                                                                                                                                                                  DEEL 3 NU verkrijgbaar!!

Dit is het derde deel in de serie Zin in kleuren, kleurboek voor volwassenen. In dit boek vind je wederom prachtige kleurplaten (20 stuks) met reflectievragen.Marja van ‘t Wel liet zich inspireren door de vier seizoenen. Zij koos bij elk seizoen een passend thema: Verstilling in de winter, Verwondering in de lente, Verrukking in de zomer en Verrijking in de herfst. Bij elk seizoen tekende ze vijf kleurplaten.
De reflectievragen bieden de mogelijkheid tot associatie, verdieping én ontspanning. Want kleuren is fijn en rustgevend. Je kunt je gedachten even ‘stil’ zetten en je fantasie aanspreken. Ook als je wat minder energie hebt, is het heerlijk om te kleuren. Alleen, of samen met andere mensen.

Kleuren is ontspannen genieten. Je kunt er een muziekje bij opzetten en je gedachten en fantasie de vrije loop laten. In DEEL 1 & 2 zie je de dieren onder je handen tot leven komen. De beer nodigt uit om een rustmoment te kiezen als je erg actief bent. De kameel leert ons wat uithoudingsvermogen betekent. Ook laten de dieren zien hoe we onszelf meer in balans kunnen brengen. DEEL 3 neemt je mee de seizoenen door. Met haar eigen kracht en energie die ons ook weer een spiegel aanreikt.

Kleur je mee? Veel kleurrijke en inspirerende momenten toegewenst!
Eerder verscheen bij Uitgeverij ACT on Virtues twee kleurboeken voor volwassenen. Een uniek concept omdat creativiteit, mindfullnes en bezinning elkaar met een knipoog ontmoeten. Al snel was er een tweede druk van deel één waarin de inheemse dieren centraal staan. In deel twee komen de exotische dieren aan bod. En ook zij hebben een boodschap voor ons.
DEEL 1 ZIN IN KLEUREN ISBN: 978-90-819463-1-5
DEEL 2 ZIN IN KLEUREN - ISBN: 978-90-819463-2-2
DEEL 3 ZIN IN KLEUREN in alle seizoenen, ISBN 978 94 92094 087
‘De tekeningen zijn zo mooi, bijna zonde om in te kleuren’: ALGEMEEN DAGBLAD
‘Ik vind het heel prettig, dat de tekeningen al met dunne zwarte streepjes zijn ‘ingekleurd’. Dan heb je niet zo’n fel wit blad voor je’: ANNEKE HEGGE

‘Fantastische en originele manier om direct tot de kern te komen bij coaching en teambuilding’: drs. E. GRUBBEN

‘Hier hebben we lang naar uitgekeken. Een prachtig boek om moeilijke levensthema’s met creativiteit en expressie te verwerken’: PATRICIA DEITER - Stichting Kanker in beeld

‘Heerlijk om te ontspannen. De bijbehorende vragen laten je even stil staan bij jezelf en dagen je uit’: MARION

Heerlijk een moment om te ontspannen
met deugden en mooie inspirerende kleurplaten
Vooral een moment voor jezelf , dat is een groot cadeau.    Vera Valk

'Herinneringen kwamen tijdens het kleuren boven. Zo kreeg ik de kans om een terugkerend thema uit te werken. Ik gaf kleur aan mijn levenswens. Wat een prachtig geschenk!'
Harmke Blijenberg

Ik heb het kleuren van de kleurplaat ervaren als een pelgrimstocht, een reis met kleuren. En gedachten onderweg naar een punt in mezelf . Om vooral niet te veel van mezelf te eisen. Gesina

De tekeningen dat is, KIJKEN ,KLEUREN , LEZEN ,DENKEN en het RAAKT je. G.C.v.P.

Het kleuren van de lente ben ik gestart na een lange volle werkdag waardoor mijn hoofd bomvol zat. De voorbereiding deed mij al goed: het aansteken van twee brandende kaarsen en het uitzoeken van een ontspannende achtergrond muziek.
Al snel raakte ik in een soort van positieve stroom: de vrolijke lichte kleuren die voor mij bij de lente passen hielpen om mijn stemming lichter te maken. Ook fysiek voelde ik dat de druk in mijn hoofd al snel afnam. Het uiteindelijke resultaat gaf mij een blij gevoel waardoor ik met een heerlijk ontspannen gevoel mijn bed in kon duiken om te genieten van een heerlijke nachtrust. GidiaCheck http://www.kleurplaten-voor-volwassenen.nl/index.php/107/workshop-zin-in-kleuren

Nu ook internationaal verkrijgbaar via www.amazon.com! Engelstalig en Duitstalig. Twee delen samengevoegd onder de titel: VIRTUES-COLOURING & REFLECTIONBOOK
ISBN: 978-94-920909

let op!! een nieuw seizoen KOFFIE EN KLEUREN CAFE is sinds september 2017 WEER BEGONNEN ! Ontmoeten, verbinden en verdiepen met nu ook het nieuwste kleurboek en vragen: ZIN IN KLEUREN IN ALLE SEIZOENEN.
Houd de website en info in de gaten. Je kunt je al aanmelden.

(aanmelden via e: marjavantwel@gmail.com)


Lente thema: Kracht
Illustratie: de Amaryllis uit deel 3: ZIN IN KLEUREN IN ALLE SEIZOENEN

De verborgen oerkracht van een bloembol is subliem. De buitenkant lijkt lange tijd levenloos. Maar de kern zit vol kracht. En op het juiste moment stuwt het nieuwe leven door de lagen heen. Ontzagwekkend groots in kleur en vorm.

Verdieping. Vaak onzichtbaar bevindt zich een enorme kracht in ons. Het is een innerlijk vermogen om tegenslagen aan te kunnen. Eenmaal, vaak door tegenslag en teleurstellingen, kun je een diepe innerlijke kracht ervaren. En zal jouw bloembol volledig groeien en bloeien, ter inspiratie voor anderen.

Vragen
1: Wie inspireert jou en waarom?
2: Wat is jouw kernkwaliteit?
3: Hoe wil je dat tot uitdrukking brengen?
4: Wat ondermijnt jouw kracht?


VOORBEELDEN uit DEEL 3

                                                                          

                               Winter                                                                  Lente                                                                    Zomer                                                                       HerfstDE WEG VAN DE MENS, een brochure met 9 schilderingen en meditatieve teksten van Marja van ’t Wel, waarin de levensweg van de mens met daaraan verbonden emoties uitgebeeld wordt.

De levensthema’s die in deze brochure aan de orde komen zijn:

  • - Nabijheid   
  • - De oorsprong  - Op weg gaan - Illusie - Crisis - Keerpunt - Aanvaarding - Vrede - Leven uit de bron

De brochure kan gebruikt worden bij rouw & verlies, pastoraal werk, kringwerk, ziekte, hospices en ouderenwerk.

Marja van ’t Wel is beschikbaar om met behulp van dit project workshops en thema bijeenkomsten te geven. Een mooie Power Point presentatie wordt hierbij gebruikt. Tijdens dit project spreekt zij over zingeving, passie en inspiratie in het leven. Zij werkt hierbij, zo mogelijk, met creatieve werkvormen.

  Voorbeeld Brochure cover (€ 3.00)  Kaart voorbeeld thema: ONTVANGEN

Kaart voorbeeld thema: VREUGDE

  Kaart voorbeeld thema: DE REIS NAAR HET LICHT

(kaarten kosten € 1.00 per stuk)

           

Dit boek helpt de zoekende mens met levensvragen. Op een praktische manier reikt Marja van 't Wel gereedschap aan die kunnen leiden naar een innerlijke doorbraak. Haar inspiratie haalt zij uit het dagelijks leven. De dubbele bodem in de verhalen prikkelen de lezer. Zodat een leven mogelijk wordt van vervulling, passie en persoonlijke groei. Met als doel: THUISKOMEN BIJ JEZELF

Verkrijgbaar via e: marjavantwel@gmail.com
of www.boekscout.nl
ISBN: 978-94-6089-534-0
Prijs € 15.00
112 pagina's. Met kleurenfoto's uit eigen archief en een werkboek .

NIEUW: COACHINGKAARTEN: DIERENTAAL = MENSENTAAL

   BALANCEREN MET DIEREN          

DOELSTELLING: PERSOONLIJKE ONTWIKKELING EN BALANCEREN VAN PERSOONLIJKE EIGENSCHAPPEN.

Deze kaarten kun je gebruiken om je persoonlijke eigenschappen in evenwicht te brengen. We kennen allemaal tegenstrijdigheden in onszelf. En hoe ons dat in de weg kan zitten. Het ene moment geef je teveel toe en en andere moment voel je je geagiteerd OMDAT je teveel hebt toegegeven. Innerlijke strijd dus.

Dit kaartspel gaat over dieren die net als de mens een eigen 'programma' hebben waar het mee moet leren omgaan. Zo heeft de ezel andere eigenschappen dan de bever. En toch hebben ze elkaar nodig. De bever om te bouwen en de ezel om zorgvuldig en trouw de opgedragen taken uit te werken.
Ieder dier kent zijn kracht, gevaar en prikkelmomenten. In onze taal noemen we dat: kernkwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Deze kaarten bieden mogelijkheden om die kracht, gevaar en prikkelmomente in onszelf te herkennen en ermee te werken.

Een uniek kaartspel, speciaal door Marja van 't Wel ontworpen om met een knipoog naar onszelf én de ander te leren kijken.

Zeer geschikt voor teambuilding, coachingprogramma's, groepsgesprekken, kennismakingsspel.

40 kaarten met prachtige pentekeningen en prikkelende tekst.
Printing on demand
Prijs: 30.00 excl. verzendkosten.