Cursussen


                                           


Het Palet biedt creativiteit en kunstzinnige vorming toegespitst op maat en aanbod. Voor meer informatie en/of aanmelding over data en mogelijkheden kunt u contact opnemen met:marjavantwel@gmail.com/www.hetpalet.net- tel: 0334618995 of 0654324718

Om de coronaregels te respecteren wordt er aan alle eisen voldaan: goed geventileerde ruimte, kleine groepjes om te werken, afstand, hygiene, vaccinatie is prettig maar niet verplicht. Wel blijven de regels van kracht : niet komen bij klachten en voldoende afstand bewaren. Zo nodig een mondkapje gebruiken.


Activiteiten bij HET PALET
Zo kunt u kiezen uit diverse mogelijkheden zoals:

ZIN IN KLEUREN

HET kleurboek voor volwassenen met prikkelende vragen die dieren ons aanreiken.
Wil je graag ontspannen kleuren met een knipoog naar binnen? En heb je hier tips en ondersteuning bij nodig? Leren balanceren met persoonlijke eigenschappen n.a.v. het gedrag van dieren. De eekhoorn vertelt je bijvoorbeeld wat verzamelen eigenlijk betekent en de beer nodigt je uit om daar eens op te gaan bezinnen wat echt nodig is of niet.
Dit kleurboek is een nieuwe werkvorm waar creativiteit, mindfullness en reflectie elkaar ontmoeten.
Je wordt onder de deskundige begeleiding van Marja op weg geholpen met de kleurenleer, arceertechnieken en associatief denken en toepassen.

Werken naar aanleiding van leerwensen en levensthema’s
Wat houd je bezig en waar loop je tegen aan? Intuïtieve & helende expressie


Maak je eigen Life Journal

Je gaat met hand geschept papier van de molen een persoonlijk boekje maken en een thema uitwerken waar je graag mee aan de slag wilt gaan. Dit kan van alles zijn. Je werkt volgens de mixed media technieken. Oftewel, spelen met spul. Alles is mogelijk. Enige voorbereiding is wel handig. In de vorm van materiaal verzamelen die betrekking hebben op het thema waar je voor kiest. Dit kunnen fotokopiën zijn, of stukjes textiel, uitgeknipte plaatjes en teksten etc. Het is een heerlijke ontspannen uitdaging die je gedachten helemaal stil zetten wb je dagelijks leven en routine.

Spelen met spul

Kennismaken met diverse creatieve werkvormen en materialen.
Een aanrader als je niet wat bij jou past.

Emotioneel & associatief = creatief
Waar laat je je door raken? Wat doen kleuren en vormen met je? Wat ervaar je als je aan zee bent of in een groot bloemenveld? Wat voel je als je in de mist loopt? En hoe kun je dat vertalen door middel van tekenen en schilderen? Dit heeft een helende werking voor de ziel.

Kleurenleer
Techniek: Wat zijn transparante kleuren, dekkend, aanverwant, contrasterend, harmoniserend? Hoeveel heb je van welke kleur nodig en hoe meng je de verf om op gewenste kleur te komen? Verdiepend en scheppend: Wat doen kleuren met je? Wat zegt dit over jou? Hoe kun je kleur en uitdrukking geven aan wat je bezig houdt? Zowel positief als negatief. Wat is natuurgetrouw werken en wat betekent de term 'impressionist of colorist'?


Acryltechnieken - een kunst op zich
Acrylverf biedt veel mogelijkheden en moeilijkheden. Maar wie kent ze? Ik noem een aantal termen; transparant of opaak werken - graderen - impasto - structuur - werken met medium en retarder - zand - zaagsel - messen - vingers etc. Nieuwsgierig geworden?

Geschikt voor iedereen die vast loopt met het gebruik van acrylverf.

Foto’s interpreteren & creëren

Waarom gebruik je fotomateriaal? Hoe doe je dat? Wat betekent de ‘kunst van het weglaten’? Wat is de overeenkomst tussen associatie en creëren? Hoe vertaal je een foto naar een kunstwerk? Hoeveel vrijheid heb je bij gebruik van fotomateriaal? Hoe geef je de sfeer weer van het moment?


Basisopleiding tekenen en schilderen
Observeren – kaderen – geometriseren – plaats bepalen -
Op papier of doek: de schets – de opzet – inwassen – uitsparen – opbouwen – penseelvoering – penseelgebruik.

Tekenen en schilderen voor gevorderden
Vrij werken onder goede en persoonlijke begeleiding

Licht en schaduw
Prachtig en intensief werken met licht en schaduw en wat dit voor jou betekent. Waar moet je rekening mee houden? Welke toonwaarden horen hierbij? En waarom? Welk effect heeft dit?

Bij aanschaf van het (gesigneerde) kleurboek 'ZIN IN KLEURENontvangt u € 5.00 korting op het lesaanbod naar keuze.

U kunt zich hier opgeven voor een cursus.