NIEUW: workshop HELENDE LEVENSWIELEN & COLLAGES MAKEN

Waar loop je vaak tegenaan in je leven? Waar hoop je op? Wat is je verlangen? Wat vraagt om verandering, bijsturing of aanvaarding?
Door middel van deze creatieve werkvorm kun je op een fijne manier inzicht krijgen in jouw leerverlangen. En dit ook toe kunnen passen in de dagelijkse praktijk.

( kijk voor meer info onder het blog: creatieve & kunstzinnige ontwikkeling)

                                                                                           

  


                                                                           

                                                                                                  Op verzoek: KORTE CURSUS BASIS ACRYL TECHNIEKEN


SEIZOENSAANBIEDING: 4 LESSEN ACRYLTECHNIEKEN VOOR € 125.00 INCLUSIEF MATERIALEN
Acrylverf biedt veel mogelijkheden en moeilijkheden. Maar wie kent ze? Ik noem een aantal kreten:
transparant of opaak werken - graderen - impasto - structuur - werken met medium en retarder - zand - zaagfsel - messen - vingers - watten etc.
Nieuwsgierig geworden naar deze uitdaging? Geschikt voor iedereen die vast loopt met het gebruik van acrylverf.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes voor maximale persoonlijke aandacht. Je leert in korte tijd hoe veelzijdig deze verf is.
Kosten € 125.00 - tijd: 9.30 tot 12.00 ( uitlooptijd van max. een half uur)

aanmelden en info via:marjavantwel@gmail.com

                                                                                                             


                                                                                           WORKSHOP KLEURENLEER & KLEUREN MENGEN - EEN KUNST OP ZICH

Techniek: schilderen is toveren met kleuren. Je ontdekt en ervaart de passie en enthousiasme als de waaier van kleuren wordt uitgeknepen op het palet. Of als je de kleurpotloden voor je neerlegt. Maar dan? Hoe krijg je precies de kleur waar je naar zoekt? Wat zijn warme en koele kleuren? En wanneer gebruik je die? Transparante of dekkende kleuren? Hoeveel heb je van welke kleur nodig? Hoe begin je? Hoe krijg je d.m.v. kleuren diepte, spanning en zeggingskracht in je werk?
Verdiepend en scheppend: Wat doen kleuren met je? Wat zegt dit over jou? Wat is natuurgetrouw werken en wat betekent de term 'colorist of impressionist'?

Deze workshop biedt u een kijkje in de keuken van de kleuren. Marja van 't Wel, al jaren all-round kunstenares en creatief coach zal u deze dan begeleiden, uitleg en informatie geven zodat u uw kleurrijke creatieve reis kunt gaan vervolgen.
Kosten € 85.- tijd: 10.00 tot 12.30 inclusief materialen en consumpties
Locatie: Eikenlaan 50 in Leusden

Aanmelden en info via: marjavantwel@gmail.com
Deze workshop is geschikt voor iedereen die vast loopt met het gebruik van de kleurenleer. Of gewoon het kleurenspectrum wil leren kennen.


                                                                                                                  


                                                                                           Op verzoek thema bijeenkomsten over ' WEG VAN DE MENS'.

Het project ‘DE WEG VAN DE MENS’ is het levenswerk van Marja van ’t Wel. Ze heeft er 15 jaar over gedaan om alle gemoedsbewegingen die horen bij de mens eerst zelf te doorleven. En vervolgens uit te werken in beeld (schilderijen) en passende (bijbel) teksten. Aan de hand van een Powerpoint presentatie kunnen de schilderijen diep ervaren worden.

‘DE WEG VAN DE MENS’ bestaat uit 6 thema’s.
1e bijeenkomst gaat over het thema ‘de oorsprong en op weg gaan’.
2e bijeenkomst gaat over het thema ‘bloei en crisis’
3e bijeenkomst gaat over het thema ‘aanvaarding en vrede’
Er zal gewerkt worden met o.a. creatieve werkvormen en reflectie.
Met als doel ontmoeting, verbinding en verdieping. Tekenervaring is niet nodig. Wel het verlangen om deze avonden persoonlijk te willen ervaren.

Ook is het mogelijk om zonder de creatieve werkvormen dit project te ervaren. Dan is het een eenmalige bijeenkomst met de powerpoint presentatie en hierover in gesprek gaan met de deelnemers.

ZIN IN KOFFIE & KLEUREN - café Data: start vanaf januari 2019
Wil je graag ontspannen kleuren met een knipoog naar binnen? En heb je hier tips en ondersteuning bij nodig?
Leren balanceren met persoonlijke eigenschappen n.a.v. het gedrag van dieren of laat je je door de seizoenen inspireren? De eekhoorn vertelt je bijvoorbeeld wat verzamelen eigenlijk betekent en de beer nodigt je uit om daar eens op te gaan bezinnen wat echt nodig is of niet. En de seizoenen ( deel 3 van deze kleurboekenreeks) leren je leven naar je werkelijke aard. Wat passend is bij jouw levensritme.
Deze kleurboeken is een nieuwe werkvorm waar creativiteit, mindfulness en reflectie elkaar ontmoeten. Maar ook de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, te verbinden en te verdiepen mbt levensthema's.
Tijdens deze workshop zal ik vertellen over kleurgebruik, arceertechnieken, associatief leren kleuren etc. Jullie zijn van harte welkom.
Graag opgeven via mijn website www.hetpalet.net
Tijd: van 10.00 tot 12.00
Kosten € 20.00 inclusief consumpties en materialen.

Workshop levensthema's Verbeeldend Verwerken: op verzoek
Emoties via kleurbelevening en verschillende materialen verwerken is helend en helpt je om je balans te hervinden en in je kracht te gaan staan.
Een aanrader voor met name hoogsensitieve mensen. Of mensen met een 'volle rugzak'.
Kosten € 45.00 - tijd: 9.30 to 12.00 Waar? Eikenlaan 50 in Leusden
Let op: er wordt gewerkt met kleine groepjes voor optimale begeleiding. Wees er dus snel bij als je hier iets voor voelt. Deze workshop is een aanrader voor een combinatie van techniek en verdieping.


Korte cursus aquareltechnieken - van transparantie naar gelaagdheid werken
Hoe bouw je een aquarel op? Hoe benut je het papier optimaal voor effecten? Hoe gebruik je licht/ schaduw bij deze techniek? Uitsparen, uitwassen, correcties uitvoeren, nat-in-nat werken. Of juist niet. En nog veel meer... En wanneer pas je welke techniek toe?
4x een dagdeel. Er kan wel aangemeld worden.
Kosten€ 95.00
Locatie: Eikenlaan 50 in Leusden

Workshop Intuïtief & associatief = creatief
Waar laat je je door raken? Wat doen kleuren en vormen met je? Of teksten? Wat ervaar je als je aan zee bent of in een groot bloemenveld? Of wat voel je als je in de mist loopt? En hoe kun je dit vertalen door middel van tekenen en schilderen? Dit heeft een helende werking voor de ziel.
Neem contact op voor meer informatie via email: marjavantwel@gmail.com

Workshop: Zin en Kleur geven aan je leven (op verzoek)
De workshop is een mooie gelegenheid om te onderzoeken wat het leven jou tot op dit moment heeft gebracht. Welk levensthema dient zich aan en wil je graag op een creatieve manier vorm geven en verwerken? Wat houdt je bezig en waar loop je tegen aan? Intuïtieve en helende expressie.

Er wordt gewerkt met kleine groepjes voor optimale begeleiding. Wees er dus snel bij als je hier iets voor voelt. Maar ook een één op één sessie is mogelijk.
Waar? Eikenlaan 50 in Leusden
Tijd: in overleg en op afspraak.
Kosten:€ 50.00 inclusief materialen en consumpties

Basis opleiding tekenen en schilderen
Observeren - kaderen - geometriseren - plaats bepalen - de schets - de opzet - inwassen - uitsparen - opbouwen - penseelvoering etc.
Tekenen en schilderen voor gevorderden: vrij werken onder goede en persoonlijke begeleiding met voldoende licht en ruimte. Altijd in kleine groepjes voor optimale persoonlijke groei.

Voor alle workshops geldt: bij minimale deelname van 4 personen gaat een workshop door. De helft van het bedrag wordt overgemaakt bij boeking. Dit is tevens het inschrijfgeld en ben je zeker van een plekje. Als een workshop niet doorgaat om welke reden ook, dan wordt het bedrag teruggestort.
Daar krijgt u dan bericht over.


U kunt zich hier opgeven voor de workshops en/ of het open atelier
Voor meer informatie en/of aanmelding over data en mogelijkheden kunt u contact opnemen met:
Marja van 't Wel
tel: 0334618995 / 0654324718 / www.hetpalet.net / marjavantwel@gmail.com
FB:ZINVOL KLEUREN